Børnehuset åbner hver dag kl. 6.15.

Morgenmaden står klar på bordet, så de børn, der kommer tidligt, har mulighed for at spise morgenmad og hygge sig ved morgenbordet.

 

Det er vigtigt, at børnene har en rigtig god start på dagen, så personalet giver sig tid til at hjælpe barnet med at vinke farvel til mor og far.

Hvis barnet har brug for ekstra omsorg om morgenen, har den voksne altid et knæ at sidde på eller en hånd at holde i.

 

Efter morgenmaden kl. 7.30 leger børnene i deres egen gruppe. Der kan være nogen der laver puslespil, tegner, får læst en historie eller andre der måske gerne vil tidligt ud og lege på legepladsen. Børnene finder sammen og hygger sig med hinanden.

 

Omkring kl. 9.00 samles børnene på deres egne stuer. Her får de frugt og laver forskellige ting sammen med de voksne på stuen.

Derefter sker der forskellige sjove og hyggelige ting i Børnehuset, eller nogen af børnene tager på udflugt ud af huset, med eller uden madpakker.

 

Frokosten spises på de enkelte stuer, men hvis vejret er godt, kan det godt være, at vi spiser enten på legepladsen eller på det sted, hvor udflugten nu går hen.

 

Alle børn går på legepladsen over middag. Her har børnene mulighed for at lege og udforske alle de spændende ting, der findes derude. På legepladsen er der ”højere til loftet”, så børnene har ikke så mange begrænsninger i forhold til fysisk aktivitet, støj og lege, der kræver plads. Samtidig er legepladsen et godt sted for børnene at øve sig i at dele og forhandle med hinanden.

 

De børn, der har brug for en middagslur, bliver puttet efter frokosten og kommer efterfølgende ud på legepladsen og får frisk luft.

 

Omkring kl. 14.00 spiser børnene eftermiddagsmad udenfor, under halvtaget, hvor der er læ og tørvejr. Resten af dagen bliver der hygget og leget udenfor med cykler, mooncars, bål, sandkasse og hvad der hører årstiden til.

Publiceret 15-01-2021